Duurzaamheid | Duurzame productie van meubels | Lande

Als vooruitstrevend Nederlands familiebedrijf doet Lande er alles aan om de milieu-impact van onze activiteiten, producten en diensten tot een minimum te beperken. Aandacht en zorg voor de belangen van toekomstige generaties, dit vinden wij als familiebedrijf erg belangrijk.

De duurzame productie van Lande steunt op de volgende pijlers:

Hergebruik en herstofferen
Lande streeft naar een circulaire economie waarin materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt, om zo de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Dit doen we door meubels te herstofferen, restmaterialen te hergebruiken en meubels te produceren met een lange levensduur.

Duurzame materialen en producten
Bij de productie van onze meubels gebruiken we zoveel mogelijk duurzame materialen en stellen we hoge eisen aan deze materialen. Enkele voorbeelden daarvan zijn stoffen met het EU Ecolabel of het Ökotex standard 100 label, PEFC of FSC gecertificeerd hout en poedercoat in plaats van chroom.
 
Beperkte CO2-uitstoot
Bij duurzaam produceren gaat het ook om CO2-uitstoot. Wij produceren al onze meubels en onderdelen in onze eigen productielocaties in Schijndel en Lanaken. Bovendien kiezen we bij Lande voor lokale toeleveranciers en diverse andere maatregelen om de CO2-uitstoot te beperken. 

Gecertificeerde toeleveranciers
Duurzaam produceren begint bij de inkoop van de juiste duurzame materialen. Enkel hoogwaardige duurzame materialen vinden hun weg naar Lande. Deze duurzame materialen kopen wij uitsluitend in bij gecertificeerde leveranciers.

ISO 14001 Het milieumanagementsysteem ISO 14001 richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Via dit systeem besteden we binnen Lande structureel aandacht aan het milieu binnen onze bedrijfsprocessen.
 
ISO 9001
Lande heeft al vele jaren een managementsysteem waarin kwaliteit en milieu zijn geborgd. Dit systeem is geïntegreerd in de strategische doelstellingen van het bedrijf en voldoet aan de eisen van het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001.


    Bekijk brochure duurzaamheid