CO2-uitstoot beperken bij meubelproductie | Duurzaamheid Lande
lande is in haar productielocaties continu bezig met het terugdringen van haar CO2-uitstoot

CO2-uitstoot beperken bij meubelproductie

 

Bij duurzaam produceren gaat het ook om CO2-uitstoot. Lande produceert al haar meubels en onderdelen in haar eigen productielocaties in Schijndel en Lanaken. Vervoer van onderdelen en goederen van onderdelen wordt hierdoor beperkt.

CO2 voetafdruk verkleinen

Studies wijzen uit dat meubelproducenten die echt alles in Nederland/België produceren een aanzienlijk betere milieuprestatie hebben. En door tevens leveranciers regionaal of in ieder geval binnen Nederland of West-Europa te kiezen, vermindert de CO2 voetafdruk zelfs met 20% tot 70%!

Daarnaast is Lande in haar productielocaties continu bezig met het terugdringen van haar CO2-uitstoot door efficiëntere machines, LED verlichting, dakisolatie, milieuvriendelijke auto’s en aanwezigheidssensoren. Ook de doelstelling om in 2024 gasvrij te zijn, past in dit beleid.
 

Inschuimen rompen meubels in eigen huis

Het beperken van CO2-uitstoot heeft Lande in het verleden doen besluiten diverse bedrijfsprocessen in huis uit te voeren. Het inschuimen is hier een goed voorbeeld van.

Voor het inschuimen gebruikt Lande uitsluitend gecertificeerde hoogwaardig schuim. Bij de productie worden géén schadelijk CFK’s gebruikt en het gebruikte schuim heeft een zeer lange levensduur. De meubelen worden ingeschuimd in mallen. Daarbij ontstaat (vrijwel) geen restafval. Eventueel restschuim gaat retour aan de leverancier voor recycling als isolatiemateriaal.
De Lande meubelen kunnen uitgevoerd worden in brandvertragend schuim dat voldoet aan de eisen gesteld door The Furniture and Furnishings (Fire Safety) Regulations.

 

Lees meer over duurzaamheid binnen Lande

follow us

Volg Lande op LinkedIn Volg Lande op Facebook Volg Lande op Pinterest Volg Lande op Twitter Bekijk ons Youtube kanaal

contact

Contact Contact