Duurzame materialen en producten | Duurzaamheid Lande
Duurzame en gestoffeerde stoffen

Duurzame materialen en producten

 

Bij de productie van haar meubels gebruikt Lande zoveel mogelijk duurzame materialen en stelt hoge eisen aan deze materialen.

 

Stoffencollectie

Lande maakt gebruik van de stoffencollecties van verschillende textielfabrikanten. Deze stellen dat stoffen met 30.000 tot 40.000 Martindale geschikt zijn voor intensief gebruik. In onze stoffencollectie vind je alleen maar stoffen met een hogere Martindale waarde. Waardoor de duurzaamheid van onze producten nog beter gegarandeerd is.
Daarnaast beschikt een groot aantal veelgebruikte stoffen over het EU Ecolabel of het Ökotex standard 100 label. Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van: grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking. Ökotex stelt indirect eisen aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

  Duurzaam en gecertificeerd hout

Gecertificeerd hout

Lande streeft ernaar om de milieu-impact van haar activiteiten, producten en diensten tot een minimum te beperken. Eén van de pijlers hiervan is het maximaal gebruik van hout uit duurzaam bosbeheer. Om dit te realiseren is 95% van het ingekochte hout bij Lande afkomstig van PEFC en FSC gecertificeerde houtleveranciers.

 

PEFC

PEFC is een label dat de consument garandeert dat het hout of het papier zijn herkomst heeft in duurzaam beheerde bossen. PEFC is een wereldwijd non-profit, on­afhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd rekening houdend met sociale, economische en milieuaspecten.

FSC

Een FSC label of claim op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen. De FSC promoot ecologisch geschikt, sociaal correct en economisch leefbaar bosbeheer van bossen wereldwijd.


Poedercoat als duurzaam alternatief voor verchromen

Poedercoat in plaats van verchromen

Met het poedercoaten biedt Lande een milieu vriendelijk alternatief voor het verchromen van meubels. De gebruikte coating op de door Lande geproduceerde meubels voldoet aan de grenswaarden voor emissie van antimonium, arseen, barium, cadmium, chroom, lood, kwik en selenium zoals vermeld in EN 71-3. Andere voordelen van poedercoaten zijn:

 • Bij het poedercoaten komen geen vluchtige organische stoffen vrij.
 • Er zijn geen chemische additieven nodig in het poedercoat proces.
 • Is er geen restafval door een terugwininstallatie.

 • NEN-normering

  Diverse van onze meubels zijn al getoetst aan de NEN-EN 16139. Hiermee wordt de sterkte, duurzaamheid en stabiliteit van onze meubels getest aan Europees opgestelde eisen. De onderzochte modellen voldeden allen aan de gestelde hoge eisen.


  Lees meer over duurzaamheid binnen Lande

  follow us

  Volg Lande op LinkedIn Volg Lande op Facebook Volg Lande op Pinterest Volg Lande op Twitter Bekijk ons Youtube kanaal

  contact

  Contact Contact