Vakmanschap | Het vakmanschap bij meubelfabrikant Lande | Lande

Vakmanschap

In onze eigen fabrieken in Schijndel, België en Turkije produceren we alles precies zoals jij het voor ogen hebt. Duurzaam, met de grootste zorg en een fijn oog voor detail. Onze collectie is haast eindeloos, met onvoorstelbaar veel afwerkingsmogelijkheden. In de uitvoering gaan we ver, ook voor maatwerk draaien we onze hand niet om.

Door jarenlange ervaring en interne training kennen onze stoffeerders, lassers, houtbewerkers en naaisters de kneepjes van het vak. Hun vakmanschap is van hoog niveau. Ze zijn specialist in zes productieprocessen: stofferen, houtbewerking, metaalbewerking, poedercoaten, natlakken en vormschuimen.

Stofferen

Goede stoffering is het resultaat van het mooie samenspel tussen stofsoort, meubel en vakmanschap. Iedere stof- of leersoort gedraagt zich anders en ieder model vraagt om een bepaalde manier van stofferen. Laat dat maar aan onze experts over!

Houtbewerking

Lande beschikt over een uitgebreide afdeling houtbewerking waar de mooiste tafels, kasten en balies gemaakt worden. Zagen, frezen, lamineren, fineren en lakken, al deze houtbewerkings-technieken hebben onze vakmensen in de vingers.

Metaalbewerking

In onze fabriek in Schijndel zijn alle metaalbewerkingen mogelijk, of het metaal nu als buis, profiel, extrusie of plaat binnenkomt. We zetten onze geavanceerde buigrobot in om buizen, massieve staven en vierkante kokers tot elke gewenste vorm te buigen. Zonder restafval, want we kopen precies op maat in. Na afloop van het buigproces plaatst een robotarm de gebogen vorm op de lopende band, op weg naar de volgende bewerking, zoals het aan elkaar lassen door onze experts. Voor het lassen van series zetten we de lasrobot in, want deze computergestuurde robot garandeert een constante kwaliteit. Sommige modellen zijn te fijn of te ingewikkeld voor de robot, deze frames krijgen de bijzondere aandacht van onze vakmensen.

Poedercoaten

Voor de afwerking van metalen onderdelen en meubels zetten we twee technieken in: verchromen of poedercoaten. Poedercoating is een veel milieuvriendelijkere afwerking dan chroom en biedt veel mogelijkheden op het gebied van kleur en structuur. Het poedercoaten gebeurt in onze eigen poedercoatstraat. Dit is een gesloten systeem, met een terugwininstallatie die voldoet aan de laatste milieueisen. Na reiniging worden de meubels machinaal voorzien van een gekleurde poederlaag. Hierna spuiten onze vakmensen de plekken bij die voor de spuitmonden van de machine moeilijk te bereiken zijn. Vervolgens gaat het meubel of onderdeel de oven in. Het eindresultaat is een fraaie, duurzame afwerkingslaag.

Natlakken

In onze stofvrije spuitcabines brengt onze natlak-specialist op professionele wijze lakken en beitsen aan op de houten onderdelen van onze meubels. Ook oliën of in kleur natlakken is mogelijk. Verder kunnen we zelf onze kleuren mengen. Deze afwerkingslagen maken onze meubels nog duurzamer.

Vormschuimen

De schuimen onderdelen van onze banken en stoelen maken we in onze eigen vormschuiminstallatie. Hiervoor gebruiken we unieke zelfgemaakte mallen, waarin de twee componenten samenkomen die het zachte zitschuim vormen van onze meubels. Onze vakmensen zorgen vervolgens voor de perfecte afwerking.